Glasfusing

På Askonsdagen gick jag en prova-på-kurs i glasfusing. Jag har varit lite ambivalent inställd till glasfusingsmycken då jag å ena sidan tycker det kan bli så himla fina färger och å andra sidan just att det kan bli lite väl mycket av de fina färgerna… Så jag gick till kursen med föresatsen att försöka hålla mig till ”less is more”. Det var förstås inte så lätt! Framför sig hade man högar av häftiga glasbitar och en lärare som tipsade om alla möjliga varianter.
När ungefär en timme gått av kursen tog vår lärare det vi hunnit göra och la in i ugnen och detta var bränt och klart när vi gick hem. Resten som vi gjorde fick vi hämta några veckor efter kursen. Jag tycker såhär efteråt att jag hade rätt – ju enklare desto finare.
Nu håller jag på och går igenom bitarna och bestämmer mig för vilka jag gillar och inte gillar och monterar till halsband och så småningom också till ringar och örhängen. I webshopen finns två halsband: det gula ni ser på bilden här och ett vitt
Syns det vad det gula halsbandet ligger på? Pers leriga endurostövlar!

This entry was posted in halsband, hantverk, smycken. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *